Roon


Een waarschuwing is op zijn plaats; Wie kennis maakt met Roon wil geen andere streaming interface meer. 

Wat is het?
Roon, een muziekspeler en -bibliotheekmanager van het software development team van Sooloos, maakt binnen je netwerk contact met opgeslagen muziek en maakt hier een op vele manieren toegankelijk overzicht van. Vervolgens maakt Roon contact in je netwerk met apparaten die het kan gebruiken om de muziek mee af te spelen, multi zone dus. Vanaf het begin zijn dat Meridian, Sooloos en Devialet en een aantal dlna/UPnP apparaten waaronder Casatunes. Vele andere producten die met Roon kunnen spelen zijn in de afgelopen maanden toegevoegd, waaronder AirPlay, Sonos, Blusound en Mytek. Kijk voor een compleet overzicht op roonlabs.com/partners.html

Hardware
Eind 2017 verwachten wij van Roon Labs de eigen server met de naam Nucleus. Deze zal in twee varianten beschikbaar zijn; tot 5 zones en vanaf 5 zones en meer. Zodra prijzen beschikbaar zijn van de hardware treft u deze op de nieuwe prijslijst op deze pagina.

De grootste kracht van Roon is te vinden in de manier waarop muziek toegankelijk wordt. Zoeken op artiest, componist, werk, datum of zelfs uitvoerende dirigent. Sorteren op genre, artiest of populariteit. Alle beschikbare informatie van en over de artiest komt in het spel. Naast de eigen muziekcollectie kan ook verbinding gemaakt worden met online diensten zoals Tidal. Ook het maken van eigen radiostations op basis van diverse voorkeuren behoort tot de mogelijkheden.

Wil je zelf proberen? Meld je aan op onze mailinglijst en ontvang een Roon Code voor 4 weken gratis uitpoberen..